Wat is dat eigenlijk, een art journal?

Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren, nieuwe technieken proberen en  je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Je schrijft nog steeds, maar je maakt ook schetsen, voegt foto's toe of maakt complete collages. Met recepten, krantenknipsels, recensies van concerten, lijstjes van televisieprogramma's ... eigenlijk alles wat 'zichtbaar' is. Zo wordt je dagboek nóg persoonlijker! (Bron: Handlettering journal doe je zo! van Karin Luttenberg).

Voorbeelden van art journaling


'Art journaling' is razend populair. Ze zijn prachtig om te zien, die geïllustreerde persoonlijke dagboeken. Veel mensen publiceren hun art journal op internet, maar je kunt het natuurlijk ook heel persoonlijk houden!

De meeste boeken over dit onderwerp zijn Engelstalig. Wie een goed Nederlandstalig boek heeft gevonden over art journaling (kunstdagboek schrijven?) moet het maar even laten weten via email! Hieronder vind je een aantal Engelse boektitels over art journaling op een rijtje. Als je op het boekenplaatje klikt kom je meteen bij bol.com waar ze verkrijgbaar zijn.

Oh, als je al weet wat je nodig hebt, bezoek dan schrijfgerei > tekenen / schilderen om je tekenmateriaal te vinden bij Writersplaza. Of zoek een notitieboek voor je art journal uit. 

Wil je liever online lezen over art journaling? Bezoek dan een van de tutorials van Caatjes Artsy Stuff. Ze zijn in het Engels, met mooie afbeeldingen erbij.
Achtergronden maken >
Versieren van de pagina >
Teksten schrijven >
 

BOEKEN OVER ART JOURNALING

The Art Journal Workshop

The Art Journal Workshop

Break Through, Explore, And Make It Your Own

Dit boek behandelt stap voor stap het hele werkproces rondom art journaling: hoe gebruik je verschillende materialen zoals verf, foto's en collages, waarover moet je schrijven, etc. Er staan leuke opdrachten in! Bij het boek zit een DVD waarin de auteur Traci Bunkers verschillende technieken laat zien. Super handig!

Doodle sketchbook

Art Journaling voor jongens!

Art journaling for boys

Hé! Art journaling voor jongens! Dit lekker rommelige boek biedt creatieve tips en opdrachten om jongens aan het tekenen, schetsen, doodlen te krijgen.
Het laat zien hoe je allerlei materialen kunt gebruiken, van pennen, stickers, krijtjes, markers en pastelkrijt tot en met gelpennen, glitter, tipp-ex, plaksel, collages, foto's en meer.
Er is ook een versie voor meisjes:

Doodle Diary

Art Journaling voor meisjes!

Doodle Diary is een interactieve doodle-gids voor meisjes. Ze leren beeld en woord te combineren en art journaling techniek te gebruiken. Leuk voor jonge meiden om de basis onder de knie te krijgen.

 

1000 Artist Journal Pages

 

1000 pages

Journals zijn een plaats om te dromen, te droedelen, af te reageren en nieuwe wegen in te slaan. Ze bieden de kijker een visuele inspiratie. Je raakt vanzelf geboeid door deze prachtige verzameling van zelfverkenning en persoonlijke expressie. De artistieke notitieboeken geven een verleidelijke voyeuristische blik op het innerlijk leven. In dit boek zijn meer dan duizend journals verzameld in een oogstrelend visueel formaat. Veel verschillende stijlen en geweldige ideeën. Zo zie je wat er allemaal kan.
Echt een boek dat elke art journal artiest in de kast moet hebben staan.

True Vision

Authentic Art Journaling

Art journaling wordt steeds populairder (zelfs doorgewinterde scrapbookers doen er aan mee). Ondertussen is er een beweging te zien naar een meer authentiek en persoonlijk dagboek. Niet alleen mooi gemaakte pagina's maar ook persoonlijke, betekenisvolle inhoud. True Vision behandelt manieren om authenticiteit en betekenis aan je art journal te geven. Het boek biedt thema's en onderwerpen, activiteiten en oefeningen om betekenisvolle bijdragen te maken. Elk hoofdstuk behandelt een bepaald thema, aangevuld met opdrachten en oefeningen, kunstzinnige technieken en talloze inspirerende voorbeelden van art journal-kunstenaars.

Finding Your Voice Through Creativity


Finding Your Voice Through Creativity

The Art And Journaling Workbook For Disordered Eating

Dit werkboek combineert creatieve therapie met dagboekschrijven, bedoeld voor mensen die de relatie met eten en hun lijf op een nieuwe manier willen ontdekken. Het is geschreven door gediplomeerde psychotherapeuten. De pagina's in dit werkboek zijn letterlijk schilderdoek voor gedachten en gevoelens. Je mag in het boek tekenen! Natuurlijk ook leuk voor mensen die geen eetproblemen hebben.

Raw art journaling

Making Meaning, Making Art

Raw Art Journaling brengt zelfexpressie-door-art-journaling terug naar de oervorm, het ruwe, ongeslepen niveau. Veel schrijvers en beoefenaars van art journaling lopen op tegen een writers block als ze een opdracht proberen te doen. Dit obstakel wordt bij de kop gevat met oefeningen, tips en ideeën om te schrijven, om tekst en beeld met elkaar te verbinden, inclusief oefeningen met fotografie, textiel, verf, plakband, stiksels en meer.

Creative Wildfire

Creative Wildfire

An Introduction To Art Journaling – Basics And Beyond

Art journals zijn van levensbelang voor kunstenaars die een plekje zoeken om te experimenteren, te tekenen, schilderen, ideeën te verzamelen en een innerlijke dialoog te houden. Dit prachtige boek is een must-have voor beginners en gevorderde art-journalliefhebbers. Elk hoofdstuk biedt cruciale basisinformatie over hoe je moet beginnen en biedt overzichten van handige technieken, werkmethoden en gesprekken met bekende artiesten. Het boek gaat vergezeld van een prachtig blanco notitieboek in meeneemformaat, klaar om jouw dagelijkse inspiratie op te vangen!

kies nu je notitieboek >

kies nu je dagboek >

Terug naar het overzicht >

© 2008 - 2024 writersplaza | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel