Boeken over tekenen

zie ook: boeken over schrijven >

Wij verkopen zelf geen boeken. Maar we hebben een aantal handige boektitels voor tekenaars geselecteerd en op een rijtje gezet. Mocht u het willen bestellen, kunt u het via onze Amazon affiliate link bestellen. Dan kunnen wij een kleine vergoeding ontvangen. Hier merkt u verder niets van en het kost u ook niets extra.
 

Het Artistieke Brein. Tekenen En Schilderen Met De Rechter Hersenhelft

Met dit boek leer je tekenen en schilderen met het 'artistieke' in plaats van het 'intellectuele' brein. Door middel van 22 demonstraties leer je te focussen op wat je werkelijk ziet en niet op wat je denkt te zien. Door het aanleren van visuele en artistieke vaardigheden en technieken met de
rechterkant van je hersenhelft, kan iedereen de meest complexe onderwerpen tekenen en schilderen.
Met dit boek haal je het maximale uit je artistieke brein!

Recensie (A.M. Tabak)

Leren tekenen en schilderen is een kwestie van je hersenen trainen, volgens deze Amerikaanse schrijver en tekendocent. Zijn onderricht gaat ervan uit dat je schildert vanuit je 'artistieke' in plaats van je 'intellectuele' brein. Dit boek bevat drie doelstellingen: attent maken op de hersenfuncties die schilderen mogelijk maken, hulp bieden om die functies in te zetten bij het tekenen, bewust maken van aangeleerde processen die het schilderen belemmeren. De eerste twee hoofdstukken beschrijven hoe het brein verwerkt wat het ziet. Kernpunt is: de visuele informatie komt niet overeen met de intellectuele informatie. Volgens de auteur moet de kunstenaar zich concentreren op de vormen, op de visuele waarheid het 'artistieke' brein. Door middel van veel illustraties in kleur, aangevuld met oefeningen en tips leert hij om vormen te zien in plaats van dingen. Ook geeft hij oefeningen om te leren kijken naar lijnen en vormen, toonwaardes, contouren en schildertechnieken. Het vergt veel oefening om deze schildermethode te leren beheersen.

 

detail van Het Artistieke Brein  Fragment uit Artistieke brein

 

Cartoons tekenen. Het grote handboek

Dus jij wilt cartoons leren tekenen zoals de echte professionals? Neem dan als de bliksem je potlood en papier, dan gaan we meteen aan de slag. In dit geweldige boek helpt Christopher Hart (zomaar eventjes de beste cartoontekenaar ter wereld!) jou persoonlijk om de grappigste, coolste, en gekste figuurtjes op je blad te toveren. Veel te moeilijk, zeg je? Helemaal niet! Je begint bij de basisvorm van het hoofd, daarna de ogen, de mond, gezichtsuitdrukkingen, het lichaam, de verschillende houdingen, kleren en ga zo maar door, tot je elk detail perfect onder de knie hebt. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, met massa's tips en leuke ideeën voor de finishing touch. Van de coole tienerjongen, het hippe meisje, de saaie kantoorklerk en de slechterik tot het schattige poesje en de mollige olifant: de hele, bonte cartoonwereld komt aan bod.

Cartoons leren tekenen was nog nooit zo eenvoudig ¦en zo ontzettend leuk!

Christopher Hart is zonder twijfel de meest succesvolle auteur van tekenboeken ter wereld. Van zijn boeken werden al meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht in maar liefst 18 talen.

Recensies

(1) Mijn tienjarig nichtje kwam langs voor een tekenles van haar tante en bracht trots dit boek mee. Ik had sinds mijn puber-tijd niet meer aan striptekenen gedaan en was meteen verkocht. Gelukkig beschadigde ik haar boek en had meteen een excuus om een nieuw exemplaar te bestellen. Wij cartoonen nu dus samen en, dankzij de stap-voor-stap voorbeelden, is het heel duidelijk. Het is een geweldig boek, voor iedereen die een potlood vast kan houden. Dikke aanrader!

(2) Als het om tekenen gaat ben ik echt een kluns. Een boom tekenen is mij al te moeilijk dus vandaar dat ik dit boek maar heb aangeschraft. Ik wil graag eigen cartoons gaan maken maar met mijn tekenniveau kom ik niet ver....nouja KWAM ik niet ver! Echt een super handig en leuk boek om het te leren! Ik ben gelijk een paar voorbeelden gaan natekenen en met resultaat! Het staat super goed uitgelegd en je hebt er urenlang tekenplezier aan! Echt een aanrader zou ik zeggen!!

 

 

 

 

© 2008 - 2024 writersplaza | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel