De Engelsman Paul-Francis is de maker van onze lederen dagboeken en schetsboeken.

Als schrijver en tekenaar had hij zelf behoefte aan een notitieboek dat geschikt was voor op reis: een handzaam formaat, duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan en toch mooi om te zien.
Hij kon ze nergens vinden en daarom besloot hij ze voortaan zelf te maken. Het resultaat is een prachtige collectie robuuste leren notitieboeken!

Hij gebruikt uitsluitend verantwoord verkregen leder. Dat wil zeggen dat de dieren waarvan het leer afkomstig is (waterbuffel, rund en geit) daar nooit speciaal voor gefokt en geslacht zijn. De dieren hebben allemaal een lang werkzaam en diervriendelijk leven achter de rug.

Verantwoord verkregen leder van runderen uit India

Ook de spoeling die hij voor het leer gebruikt, is verantwoord: in plaats van de sterk giftige chroomzouten die vaak in leerlooierijen gebruikt worden, kiest hij voor natuurlijke kleurstoffen.
Nieuwe boeken geven in het begin daarom soms een klein beetje af. Dit is volstrekt onschadelijk.

Zijn boeken bevatten ofwel handgeschept papier, door hemzelf gemaakt, ofwel cartridge paper op basis van katoen. Het is zuurvrij en ivoor van kleur - het vergeelt niet, ook niet na een lange tijd.
Het papier is geschikt voor vrijwel alle soorten potlood, pen, krijt, inkt en verf.

Handgeschept papier is minder geschikt voor de vulpen, aangezien de inkt enigszins kan uitvloeien. Cartridge paper daarentegen is uitstekend geschikt voor alle soorten pennen en tekenmaterialen.

Hier leest u hoe hij te werk gaat als hij lederen dagboeken maakt:
How your book was made

Hier leest u welke uitgangspunten hij hanteert bij het kiezen van materialen voor zijn boeken: My ethical production policy

paul-francis handmade leather journals

© 2008 - 2024 writersplaza | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel